Mudah-mudahan, dengan adanya blog2 nie, sedara² dan kawan² yang jauh di mata, sentiasa dekat di hati...

Rabu, Januari 20, 2010

::Tahun 2010::

Agak lama aku menyepi... Bukan busy, bukan malas, bukan takdak aktiviti atau cerita, cuma ilham belum sampai :), dan rasanya banyak masa di Facebook hehe..

2010 dah melangkah masuk, hari ini dah hari ke-20. Pada aku, umur makin meningkat, makin banyak tanggung jawab.

Di rumah;

Yang best sekali tengok anak aku membesar..

Ain dah boleh berjalan walaupun umurnya baru masuk 10 bulan. Ramai yang terkejut dan kagum bila tengok ain berjalan, bukan lagi bertatih. Tapi giginya belum tumbuh.

Hobinya sekarang, MENGEMAS RUMAH!! mamanya dah letih susun, dia punggah balik, last2 biarkan jer. Satu lagi mengutip segala benda halus yang dijumpai pada lantai. Letih nak awasinya..

Banyak aktiviti aku, kena tunggu lepas dia tidur, baru tak terganggu. Tapi hal ni aku tak kisah sangat..Yang lebih aku kisah ialah aku kena lebih bersedia dari segala segi untuk persediaan adik ain tak lama lagi.. :)


Di sekolah;

Tahun nie, aku kurang dibebani tanggung jawab. Jumlah waktu mengajar pun, kalu bagitau, mesti ramai yang jelous. Sebaliknya, banyak hal2 admin yang aku bantu.

So, aku cuba lakukan perkara2 yang tak mendatangkan jemu dan mengantuk... check laptop, latih olahraga, nampal2 papan kenyataan..


Di rumah baru;

Rasanya, sebab aku terbagi tau GB, aku bercadang nak mohon tukar balik kampung tahun depan, sebab rumah dah nak siap, aku kurang diberi tanggung jawab.

Rumah ni didaftarkan atas nama isteri, lokasinya sekitar ipoh. Kemungkinan besar bulan Mac dapat kunci.

Yang ni memang memerlukan "poket besar" untuk masuk. Aku cadang nak guna EPF aku untuk melawakan sikit teratak baru kami ni.. Insyaallah..

3 ulasan:

Lie86 berkata...

Huhu....

Memang lame abg akim x updated...

Pic myvi tu da ley updated ngan vios da...

Azizul Rahim Bin Ismail berkata...

senyap..lama menyepi..pe citer baru?

ainul berkata...

cantik rumah..